Mijn biografie

Lesgeven is mijn passie

Mijn naam is Wendy Barten. Welkom op mijn website!

Op vijfjarige leeftijd begon ik met piccolo spelen. Later, toen ik 10 was, kwam daar de dwarsfluit bij. In 2018 behaalde ik mijn HaFaBra D-diploma zowel voor fluit als voor piccolo. (HaFaBra is de afkorting van Harmonie, Fanfare en Brassband. Het D-diploma is het hoogst haalbare diploma in deze tak van muziek). Regelmatig volg ik masterclasses bij International Flute Seminar Bruges om mij verder te bekwamen in onder meer pedagogiek en fluitspel. Regelmatig mag ik optreden als solist en ben ik lid van orchestvereeniging Dordrecht. Oktober 2022 ben ik afgestudeerd als Pro Audio Engineer and Music Producer en heb ik in 2023-2024 mijn specialisatie gedaan.

Sinds 2016 geef ik dwarsfluitles. Daar heb ik enorm veel plezier in. Geen leerling is hetzelfde en ik streef ernaar om iedere leerling op zijn of haar eigen niveau, belangstelling en manier van leren aan te spreken. Ik geef positieve feedback en stel het plezier in muziek maken centraal.

Voordat ik fluitles ging geven heb ik veel ervaring opgedaan met lesgeven in de internationale paardensport, die ik kan benutten bij fluitspelen in zaken als houding, balans, ademhaling en ritme.


foto: Jan van den Berg
foto: Jan van den Berg
Foto: Robert Pot
Foto: Robert Pot

Projecten en orkest

Sinds 2014 speel ik dwarsfluit en piccolo bij Gouda's harmonie "De Pionier". Met dit orkest treden we regelmatig op voor publiek. Daarnaast speel ik als invaller mee met concerten van andere orkesten waaronder het Gouds Symfonie Orkest en Projectorkest "Blazen aan het Spui". Ook speel ik wel op uitnodiging tijdens (verjaardags)feesten.

Binnen De Pionier ben ik opleidingscoördinator voor de jeugd en initiatiefnemer van "Muziek Maak Je Samen!"; een samenwerkingsproject met  Cultuurhuis de Garenspinnerij en de De Brede School Gouda. Dit project is opgezet om de Goudse jeugd kennis te laten maken met blaas- en strijkinstrumenten van de verschillende orkesten. We doen dit door middel van een tiental workshops en door meteen aan de slag te gaan in een orkest. Op die manier maken we de jeugd enthousiast voor samenspel. Dat is immers de leukste manier van muziek maken! Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.muziekmaakjesamen.nl

In 2020 heeft op mijn initiatief voor het eerst een piccoloconcours plaats gevonden voor zowel amateurs als studenten van het conservatorium. Dit concours wordt georganiseerd door het BeNeLux Fluitconcours. Voor meer informatie kunt u kijken op www.fluitconcours.nl

Naast het spelen in orkesten produceer/arrangeer ik muziek. Hieronder een arrangement van mij gespeeld door het jong NBE.